Alumni

Interviews met alumni

Reinier Zwiep - Alumnus Bedrijfseconomie en onderzoeker Controller van nu en straks 

“Wees kritisch en vorm je eigen mening” 

Reinier Zwiep studeerde in juli 2015 af als bedrijfseconoom. Al vrij snel vond hij, mede door deelname aan het onderzoek naar de controller van nu en straks, een baan, bij ABN AMRO.

Wat heb je geleerd van het onderzoek?
“Dat het financiële beroep van de toekomst sterk verandert. Door de verdergaande digitalisering zullen oude financiële beroepen verdwijnen. Aan de boekhouder en controller oude stijl zal geen behoefte meer zijn. Er komt meer vraag naar financieel specialisten die eigen data en big data kunnen analyseren. De controller is pro-actief betrokken bij business cases, niet meer reactief op basis van data.” 

Wat heeft het onderzoek je gebracht?
“Naast inzicht in het beroepsveld heb ik dankzij de interviews die ik voor het onderzoek heb gedaan mijn kansen op een baan vergroot. Ik had bij zowel het afstuderen als bij de startersbaan de keuze uit verschillende grote bedrijven.” 

Wat is jouw advies voor de huidige student?
“Wees positief kritisch, erger je aan de stof, aan de uitleg van je docent. Dan ben je écht betrokken bij stof en je opleiding. Stel kritische vragen. Vorm je eigen mening en leer die te beargumenteren.”

 

Alexander Schaaij - Alumnus Bedrijfseconomie

"Niets doen is geen optie"

Alexander heeft Bedrijfseconomie gestudeerd en werkt nu als algemeen financieel administratief medewerker bij VDB Promotional Products.

“De markt verandert. Zo specialiseerde ons bedrijf zich een paar jaar geleden nog in USB-sticks, terwijl die markt nu aan het verdwijnen is. En dan moet je, net als rampondernemer Frank Krake, nieuwe producten en markten gaan aanboren. Niets doen is geen optie.’’ 

 

Jonahan de Bruin - Alumnus Bedrijfseconomie

"De economie is veelzijdiger maar lastiger te beïnvloeden"

Johanan studeert na zijn studie Bedrijfseconomie verder aan de Erasmus Universiteit met een Pre-master Economics and Business.

"Vroeger was alles basic en top-down, nu merk je steeds meer dat economieën zich complex met elkaar verweven. Dit maakt de economie veelzijdiger, maar ook lastiger om te beïnvloeden.’"