Studenten

Interviews met studenten

 

Frank van der Boor - Almnus Bedrijfseconomie en onderzoeker Risk manager van nu en straks:

"Studeren is veel meer dan afvinken"

Wat heb je geleerd van het onderzoek?
“Ik leer veel van het literatuuronderzoek, maar misschien nog meer van de interviews. Tijdens deze gesprekken zit je niet met de minste mensen aan tafel. Naast dat ik veel leer over het beroep van de riskmanager, ontwikkel ik ook vaardigheden als gesprekstechniek. Ik merk ook dat ik mijn onderzoeksvaardigheid aan het aanscherpen ben.” 

Wat heeft het onderzoek je gebracht?
“Door de gesprekken ontmoet ik mensen uit het veld. Na de interviews blijf je met ze in contact om dingen na te laten lezen en resultaten met hen te delen. Hierdoor worden ze warme contacten die je na het afronden van je studie goed kan gebruiken.”

Wat is jouw advies voor de huidige student?
"Tijdens je studie krijg je ontzettend veel kansen, benut ze. Studeer met een doel voor ogen en haal alles eruit wat er in zit!"

 

 

Oussama Azzaoui - Alumnus Accountancy en onderzoeker Accountant van nu en straks

 “Zorg ook voor ICT kennis” 

Wat heb je geleerd van het onderzoek?
Dat ik dadelijk als afgestudeerde
accountant aan mijn opleiding alleen niet genoeg heb. Al tijdens mijn stage bij de Belastingdienst zag ik dat de automatisering enorm veel impact op het beroep van de accountant heeft. Daarnaast leer ik veel mensen uit het vak kennen die ik later ooit nog eens kan en mag benaderen.”

Wat heeft het onderzoek je gebracht?
“Dat ik nu zeker weet dat ik na mijn hbo-opleiding verder wil studeren. Mijn ambitie is aan Nyenrode University de opleiding tot Register Account te gaan volgen.” 

Wat is jouw advies voor de huidige student?
“Zorg dat je actief bent en een kritische houding aanneemt. En weet dat ICT enorm belangrijk wordt, ook voor financieel specialisten. Zorg dat je tijdens je studie al kennis hierover opdoet.”